7 idéer för badrummet

Inredning

7 idéer för badrummet

Glasbetong, växter, korgstolar och tavlor är exempel på sådant du hittar i badrummen i Hus & Hem. Här listar vi 7 roliga och kreativa inredningsidéer för badrummet.

• 22 juli, 2014

1. Förvara toalettpappret i en nätväska

7 idéer för badrummet

Efter många år utomlands landade Mari och Finn äntligen hemma i Sverige igen. De fick mycket med sig i bagaget – en hel container med möbler och loppisfynd som blev grunden till deras nya hem. I badrummet på övervåningen finns ett badkar som familjen köpt av en god vän vars hus skulle rivas. Hyllan hittade Mari på en loppmarknad i Paris. Kakel på väggar och golv, Kakelspecialisten. Toalettpappret förvaras praktiskt och snyggt i en nätväska nära toaletten.

 

2. Göm badkaret bakom skåpsluckor

7 idéer för badrummet

Med en genomtänkt renovering har charmen i den gamla undantagsstugan åter lyfts fram. Nära hav och vidsträckta sädesfält, har familjen Roos hittat sitt sommarviste. Ett badrum i gammal lantlig engelsk stil var förebilden även när badrummet skulle renoveras. Stänger man skåpsluckorna syns inte det moderna badkaret. Trä i våta utrymmen kan dock vara problematiskt, och ett liknande projekt är kanske inte en god idé för den oerfarna hemmafixaren.

 

3. Inred badrummet minimalistiskt

7 idéer för badrummet

Här och var en designikon, men mest finurligt återbruk. Hemma hos familjen Björk-Maske har husets utrivna fönster flyttat inomhus. – Använt och begagnat är snyggare, menar Patrick och Cecilia. I badrummet har golv och väggar klätts med samma klinker från ett fyndvaruhus. Det begagnade badkaret, som Patricks sakletande pappa köpte för 50 kronor, limmades fast på en frigolitskiva innan det murades in. Kranen har suttit på ett sjukhus. De svarta handdukarna i det i övrigt helvita badrummet ger ett häftigt, minimalistiskt uttryck. Ett enkelt sätt att ge badrummet det lilla extra.

 

4. Glasbetong istället för duschdraperi

7 idéer för badrummet

Trötta på storstan hittade familjen Bergling hem i Kullabygden. Ett litet 50-talshus, omgivet av hagar med betande får. I badrummet sitter det gamla badkaret kvar. Istället för ett duschdraperi har en del av badkaret fått en vägg av glasbetong. Murgrönan tar in naturen i badrummet.

 

5. Fyll badrummet med gröna växter

7 idéer för badrummet

Det var tallarna, klipporna och havet som lockade. Den lilla stugan, som snart blev för trång, har fått växa i takt med familjen – med naturen tätt inpå knuten. Badrummet har helkaklats med vitt standardkakel. Handfat och kommod, Ikea. Det gamla skåpet är ett kylskåp. Fönstret består av två gamla fönster, placerade ovanpå varandra. I taket sitter små utanpåliggande päronlampor. De frodiga, gröna växterna trivs bra i det ljusa badrummet och ger det en känsla av liv och rörelse.

 

6. Ställ dit en rogivande korgstol

7 idéer för badrummet

Birgitta Westberg hade egentligen tänkt bo i huset precis som det var, med några enkla modifieringar,  men så kom hennes dotter förbi och utbrast: – Men mamma, så här kan du inte ha det, du måste göra någonting! I badrummet står en korgstol från Tyskland. En korgstol är inte bara en vacker möbel som ger badrummet ett behagligt uttryck, utan är också praktisk att sitta i när man smörjer in sig eller klipper tånaglarna. Pall ”H50”, Tolix.

 

7. Häng upp tavlor på väggarna

7 idéer för badrummet

– Vi både renoverade, bodde och jobbade i huset. Det var galenskap! säger Anna. Tillsammans med sin man Tom har hon förverkligat drömmen om ett  kreativt liv med butik, kafé och bostad i samma hus. Badrummet på mellanvåningen har fått både panel och plattor för att kännas varmt och hemtrevligt. Väggkakel ”Perla”, Billancourt. Golvklinker ”Portugisisk turkos”, Gamle Trehus. Handfatet i betong är köpt av en badrumsleverantör på nätet (liknande finns hos Kvik). Underredet är köpt begagnat, precis som det målade skåpet. Tavlor ger badrummet en hemtrevlig känsla och är en personlig och lite annorlunda detalj.

 

7 idéer för badrummet

Badkaret, från Victorian Plumbing, är målat i samma ton som klinkerplattorna, med bengalack – en rostskyddsfärg. Rådjurshuvud i textil, G-Line. Vågen är ett loppisfynd. Kom ihåg att det finns en risk att tavlorna vattenskadas: tavlorna du är extra rädd om bör stanna utanför badrummet.

 

Scroll to Top