Hus & Hems vackraste vardagsrum

Inredning

Hus & Hems vackraste vardagsrum

Vi har listat sex vackra och väldigt olika vardagsrum från Hus & Hem. Vilket är ditt favoritvardagsrum?

• 19 maj, 2014

Hus & Hems vackraste vardagsrum

1. Sofie och Anders sommarhus

När tanken väl var född gick det snabbt för familjen Hellström Rückert. Nu står det där. Ett eget sommarhus nära stranden, där materialvalen är lika enkla som planlösningen. Vardagsrummet är luftigt med snedtak och stora fönster. Det nya bambugolvet lades in efter vattenläckan. Det är hårdare och tål mer än furugolvet som låg där tidigare.

 

Hus & Hems vackraste vardagsrum

Fönstren är högt placerade i väggen av träullit. Pläden är inköpt i Kairo. Kudde, Afroart. Pallen är köpt på loppis. Sofforna kommer ursprungligen från Ikea, liksom ljusstakarna och soffbordet. 


Hus & Hems vackraste vardagsrum

2. Jonna och Peters ombyggda sommarstuga

Det var berget som fick styra utformningen när den lilla sommarstugan skulle byggas om till permanent bostad. Resultatet är ett mycket personligt hem med vinklar, vrår och massor med charm! Trappan kommer från Aftonbladets gamla tryckeri i Göteborg. Trappstegen är klädda med almträ som Peter köpte när träd längs Nya Allén i Göteborg sågades ner. Sittpuffen har Jonna och Peter gjort själva.

 

Hus & Hems vackraste vardagsrum

Fåtöljen är en omklädd fåtölj från Jonnas mormor.

 

Hus & Hems vackraste vardagsrum

3. Familjen Edblads hus i naturen

Det var tallarna, klipporna och havet som lockade. Den lilla stugan, som snart blev för trång, har fått växa i takt med familjen – med naturen tätt inpå knuten. Vardagsrummet delas av med vita draperier. Uppe vid taket finns ett ljusinsläpp, en lanternin. Soffa, Ikea. Nätta soffbord med skivor i betong, design Edblad. Fåtöljer i jugendstil, loppisfynd som fått ny klädsel i läder. Läslampa, Kamelo. Skyltdockorna använder Cathrine för att prova sina smycken på. Konstverket på väggen har Hans gjort. 

 

Hus & Hems vackraste vardagsrum

4. Funktionellt hos familjen Vetlegjord

Köket är perfekt anpassat för arbete och hallväggen är fullproppad med hyllor. Hos familjen Vetlejord kommer funktionen först – samtidigt som detaljer och möbler av trä bidrar med både estetik och värme. Schäslongen är designad av en kompis till Malene. Kaninskulptur av Margon Lindberg och Petter Hellsing.

 

Hus & Hems vackraste vardagsrum

Soffan i vardagsrummet är designad av samma kompis som gjort schäslongen och består av flera sektioner som man kan blanda hur man vill.


Hus & Hems vackraste vardagsrum

5. Angeltveits norska fjällstuga

Mitt i backen, bland björkar och ljung i de norska fjällen, står en modern stuga med en vidunderlig utsikt. Här råder lugn och enkelhet för tre generationer, men det finns också plats för 30 övernattande gäster! Golv och tak är av massiv björk. Sofforna är byggda av spillvirket, vilket gör rummet enhetligt och harmoniskt. Fjäderkudde, By Nord. Linnekudde, Milla Boutique.

 

Hus & Hems vackraste vardagsrum

6. Waldhörs nationalromantiska trähus

André Waldhörs trähus vid havet är tillbyggt och grundligt renoverat. Men Pepparkakshuset, som det kallas, har ändå fått behålla roliga detaljer, snillrika lösningar och en helt egen historisk själ. Skinnfåtöljerna av Arne Jacobsen, är från en skrotfirma i Malmö. Brickbordet är fyndat på loppis. Skåpet är en present från vänner.

 

Hus & Hems vackraste vardagsrum

Bokhyllan med utskurna hjärtan har André ritat, byggt och målat. Ida Adler har gjort dubbeltorson i stengods på golvet och målningen på väggen. Tavla på golvet av Andrés syster Afra Waldhör. Piedestalen är ett soptippsfynd, lampan från en auktion. Tapet ”Vårklockor”, av Josef Frank, Svenskt Tenn.

Scroll to Top