Fem olika stilar för din uteplats

Trädgård

Fem olika stilar för din uteplats

Äntligen vår! Nu vill vi flytta ut för att kunna njuta av ljuset och allt grönt som spirar. Här är fem olika stilar för din uteplats – vilken blir din favorit?

• 29 april, 2014

1. Naturlig

Släpp in naturen på verandan och odla i alla krukor och fat du råkar ha till hands. Den lågmälda, milda färgskalan syns i äkta rotting, zink, cement och trä.

Fem olika stilar för din uteplats

Naturmaterial och mycket växter ger vila och ro. Rottingsoffan med hemsydda kuddar och fyndade småbord ger en hemtrevlig sittplats, i bakgrunden en rejäl odlingsbänk.

2. Romantisk

Rosa och vitt – och mycket grönt förstås. I den romantiska trädgården får det gärna vara både rart och lite vildvuxet på en och samma gång.

Fem olika stilar för din uteplats

Låt rosenbladen flyta i en zinkbalja med vatten och flytta ut textilier från sovrummet till trädgården. Ett sängöverkast fungerar både som dyna och filt och ett blommigt örngott är ett enkelt sätt att locka fram det romantiska i den lite vildvuxna trädgården.

3. Medelhav

I den medelhavsinspirerade trädgården kan man ana doften av citron. Här finns gott om plats för vackra ting med patina och en gammal konservburk kan få ett nytt liv.

Fem olika stilar för din uteplats

Snäckor och stenar i krukorna, gamla konservburkar (gör gärna hål i botten) och en skön rottingfåtölj är några tips för att få en känsla av medelhav.

4. Modernt

Minimalistiskt, stramt och sparsmakat passar dig som vill koppla av på den moderna uteplatsen. Välj en tydlig accentfärg, här härligt hallonrött.

Fem olika stilar för din uteplats

Det moderna och stilsamma är vilsamt för ögat. Här matchas de grå betongkrukorna och gångplattorna av de bruna konstrottingmöblerna och av dynor, plank och grus i vitaste vitt.

5. New England

Blått, beige, vitt och kanske lite rött. På det New England-inspirerade trädäcket finns plats för stilrena attribut som stjärnor, ränder och läder – och en skön stunds vila.

Fem olika stilar för din uteplats

Den här klassiska stilen skänker en marin känsla åt uteplatsen oavsett var den ligger. Kuddar och filtar i nautisk look är fint mot vita möbler. Komplettera gärna med den klassiska fotogenlampan eller en mer exklusiv lykta i glas och läder.

 

Av Kersti Byström
Scroll to Top