Så här blåser du ur ägg

Inredning

Så här blåser du ur ägg

Ägg hör påsken till och kan användas till annat än maten. De blir finfina dekorationer när de väl är urblåsta. Här får du tips på hur du enklast blåser ut ett ägg.

• 27 mars, 2014
  • Låt äggen ligga en stund i rumstemperatur, det är svårare att blåsa ur kalla ägg.
  • Skaka ägget och picka sedan ett hål i äggens minst spetsiga ände med en knappnål.
  • Gör ett till, lite större, hål i äggets andra ände.
  • Blås i det lilla hålet, slut munnen så tätt som möjlig mot ägget, så att innehållet kommer ut genom det större hålet.
  • Klart att måla om du vill.
Så här blåser du ur ägg
  • Vill du hänga upp ägget knyter du en ögla av tråd eller snöre på en avbruten tändsticka som du stoppar in i det större hålet. När du drar försiktigt i tråden fixeras tändstickan.
  • Glöm inte att baka en god påskkaka av gulan och vitan.

Av Ann Dahl  Foto: Carina Olander

10 fakta alla som älskar påskliljor borde känna till

Dagens påskpyssel: Gör en krans med mossa och vårlökar

Så här skapar du ett påskris med personlighet

Scroll to Top