Coolt med kopparkar i badrummet

Inredning

Coolt med kopparkar i badrummet

Djupa, varma färger med toner av konjak, honung, guld och koppar. Fredrik och Carolines nya badrum har en lantlig, genuin känsla – med en lyxig touch. Ett badrum som stilmässigt går hand i hand med deras nya hus när det gäller både arkitektur och inredning.

• 19 februari, 2014

Fredrik och Carolines 3 bästa badrumstips!

  1. Välj ett praktiskt badrumsgolv. På ett matt eller blankt golv syns både hårstrån och damm. En yta med struktur döljer lite smuts.

  2. Placera gärna toaletten i ett hörn med en låg vägg bredvid för att avskilja den från övriga badrummet.

  3. För en ombonad känsla, blanda trä med kakel på väggarna.

Coolt med kopparkar i badrummet
Badrummet har ett stort fönster med havsutsikt och dörr ut till balkong. Kakel och klinker, Eurokeramik. Svart korgstol, House Doctor.
Coolt med kopparkar i badrummet
Kopparbadkar i nyproduktion, Nacka byggnadsvård. Under badkaret en matta av teak. Stor väska för handdukar, Anna O. Pall från Slettvoll.
Coolt med kopparkar i badrummet
Kommod och glasskåp byggdes av ett snickeri i Malmköping. Spegel från Sveavägens metallinramningar.
Coolt med kopparkar i badrummet
En del av badrummet har fått pärlspontväggar och öppna hyllor för förvaring av handdukar och annat. Handdukshängaren kommer från Zandvoort och ljusstaken från Sia. Badrockar och morgonrockar kommer från Anna O och Axlings linne.
Coolt med kopparkar i badrummet
Dusch från Tapwell. Mosaik och klinker, Eurokeramik. Tofflor, Shepherd.
Coolt med kopparkar i badrummet
Smart med förvaring i nisch. Djupa, varma färger med toner av konjak, honung, guld och koppar.
Coolt med kopparkar i badrummet
Toaletten är en snålspolande vakumtoalett från Wostman Ecology.
Coolt med kopparkar i badrummet
Badrummet på 12 kvm har ett stort fönster och altandörr ut till en balkong. Det fristående kopparbadkaret, som är placerat vid en vägg har havsutsikt.

När Fredrik och Caroline letade hus önskade de sig en villa i lantlig stil, där moderna möbler kan samsas med arvegods och reseminnen. Caroline började leta på internet efter ”vackra trähus” och fann företaget Karlson Hus som ritar lågenergihus inspirerade av svensk hus-tradition. Båda blev handlöst förälskade i en husmodell och fick planlösningen justerad som de ville ha den av företagets arkitekt.

När Caroline och Fredrik sökte efter badrumsinredning till sitt badrum hittade de inte några möbler som de tyckte passade ihop med husets atmosfär. Caroline googlade på internet efter platsbyggda möbler och hittade till slut ett snickeri i Malmköping som kunde visualisera det paret var ute efter.
– Vi ville inte ha ett minimalistiskt sterilt badrum, eller nåt klassiskt tråkigt i vitt och grått, utan ett rum som utstrålade värme, säger Fredrik.
– Möbeln som vi till sist bestämde oss för är egentligen en skänk med en marmorskiva på. Den rustika känslan passar mycket bättre i vårt hus än vanliga badrumsmöbler, konstaterar Caroline.

Badkaret fann paret hos Nacka byggnadsvård utanför Stockholm, som köper och säljer reservdelar till gamla hus och tillverkar nya badrumsmöbler i gammal stil.
– Vi såg kopparkaret och blev jätteförtjusta! Ett fristående badkar i solid koppar lyfte hela badrummet och gjorde det lite lyxigare och mer okonventionellt. För att badkaret skulle få en mer ombonad inramning så lade vi in en badrumsmatta i teak under själva karet, säger Caroline.
–  Tillgången på brunnsvatten här på Värmdö, där vi bor har varit begränsad. Det enda alternativet för oss blev snålspolande vakuumtoaletter med kompostering. Lite bökigt att hålla på med såklart, men bra för miljön, poängterar Fredrik. 

Av Anna Mård Foto Maria Öhman
Scroll to Top