Designtorget firar 20 år med jubileumskollektion

Nyheter

Designtorget firar 20 år med jubileumskollektion

I år är det 20 år sedan Designtorget slog upp portarna till sin första butik i Sverige. Det firar man genom att ta fram en helt ny jubileumskollektion med bland annat glas och köksprodukter.

• 12 november, 2013

Designtorget firar 20 år med jubileumskollektion
Några av produkterna ur Designtorgets jubileumskollektion, bland annat en glasserie av Objecthood och köksserie, där brickan ingår, av Maria Holmer Dahlgren.

Designtorget har i 20 års tid främjat svensk design och genom sina butiker fyllt svenska hem med klassiska designprodukter som Elflugan, Gungkaninen och tidningssamlaren Tipack. Dessa designklassiker lanseras nu åter i butik tillsammans med en helt ny kollektion specifikt framtaget för jubileet. Nyheterna består av en köksserie, en smyckesserie och en glasserie, formgivna av utvalda svenska designers.
– Vårt 20-årsjubileum handlar delvis om att göra en tillbakablick på den fantastiska formgivning vi har presenterat genom åren, men framförallt är det ett startskott till att vässa vårt unika koncept att göra svensk design framgångsrik och tillgänglig, säger Pål Kårfalk, VD för Designtorget.

Det nya konceptet innebär en uppfräschning av butikskonceptet och sortimentet, men även att man jobbar närmare formgivare och designers.

– Vi kommer att koncentrera vår affär med ett ännu tydligare fokus på svensk design, säger Pål Kårfalk.

Designtorget har idag 12 butiker över hela Sverige samt 4 butiker i Norge.

Red.
Scroll to Top