De vann värmepumpen från Bosch

Nyheter

De vann värmepumpen från Bosch

Grattis, Jens Svensson i Sölvesborg, som vann Hus & Hems och Bosch stora värmetävling. Den gamla totalrenoverade villan får nu en ny bergvärmepump till hösten.

• 19 juni, 2013

Faktaruta

De vann värmepumpen från Bosch

Namn: Jens  och Malin Svensson, med barnen Rasmus, Milla och Mimi.

Bor: I Sölvesborg, vid Valje Halvö naturreservat.

Arbetar som: Projektledare/trädgårdsmästare.

Läs mer på  familjens blogg: www.valje1-7.blogspot.com 

Jens och Malin Svensson bor i ett gammalt hus i Sölvesborg som de håller på att totalrenovera. De har haft en pelletspanna som uppvärmning som nu ersätts av en ny bergvärmepump.

Vad var första känslan när du fick reda på att familjen hade vunnit?

–Jag blev  fantastiskt glad, så klart. Först kändes det helt overkligt och svårt att greppa, men ju mer vi har fattat vad det verkligen betyder, desto gladare blir vi.

Vad har ni för uppvärmning nu?

 –Vi har en gammal pelletspanna som är väldigt driftosäker och kräver ständigt underhåll. I princip lägger den av en gång i månaden.

Det bästa med vinsten?

-– Det blir som en positiv kedja alltihop. Vi får ett driftsäkert värmesystem, vi sänker våra kostnader och vi ökar värdet på huset. Det kunde helt enkelt inte kommit lägligare.

Berätta om ert hus!

– Det är från 1929 och vi har totalrenvoerat hela huset. I princip är det bara det gamla plankskalet kvar. Vi har också byggt ut huset med 50 kvadratmeter. Vi hoppas att  det är klart till nästa sommar…

Scroll to Top