Hur mixar jag kuddarna?

Konsument

Hur mixar jag kuddarna?

Hur ska man egentligen kombinera kuddar i vardagsrumssoffan. Ska man hålla ihop storleken, formen eller färgen?

• 2 maj, 2013

Hur mixar jag kuddarna?
I min soffa är kuddarnas grundfärg grå, och blått får stå för accenten. Chhatwal & Jonssons ikatmönstrade kudde kommer från My Tivoli.

Fråga: Hur ska man egentligen kombinera kuddar i vardagsrumssoffan. Många blandar till synes hej vilt och får det ändå snyggt. Ska man hålla ihop storleken, formen eller färgen?
Anna L

Svar: Jag hör själv till dem som blandar hej vilt. Men på något sätt passar kuddarna ihop. Jag håller mig till en grundregel och utgår från en färgskala för flertalet av kuddarna. Jag har valt grått som grundfärg i min soffa. Man kan också addera lite accentfärg, jag har valt blått. Se till att accentkudden också innehåller grundfärgskalan så gifter den in sig i kuddraden. Grundfärgskalan varierar du från svagt till starkt så blir det inte så statiskt.
Förutom färgskalan, tänk också på att mönstren ska tala med varandra. Ögat letar efter jämvikt, så blandar du två eller max tre grafiska mönster brukar det bli bra. Min mönsterkombo är randigt och prickigt. Väljer du bara en sorts mönster kan du variera det i det oändliga: storblommig med småblommigt, mellanblommigt och en kudde med en enda blomma på och så vidare. Enfärgade kuddar både passar och borde ingå i alla kuddhögar. Kuddstorleken kan du variera, till exempel 50×50 cm med 40×40 cm är bra.

Karin Espinosa Morel

Av: Karin Espinosa Morel
Scroll to Top