Tre badrumstips från trendspanaren

Inredning

Tre badrumstips från trendspanaren

När alla kök är nyrenoverade är det dags för nästa rum – badrummet. Trendspanaren Stefan Nilsson konstaterar att våra badrum bara kommer att bli större och lyxigare…

• 13 februari, 2013

Namn: Stefan Nilsson.
Ålder: 43 år.
Familj: Sambo Peter Nygren.
Bor: Lägenhet i Stockholm och hus på landet.
Aktuell: Ständigt aktuell som  trendspanare!

Tre badrumstips från trendspanaren
Lyx och färgglada handdukar är säkra badrumstrender, enligt trendspanaren Stefan Nilsson. Badkar från Agape, handdukar, Sonia Rykiel och Kenzo. Fotograferat hos Planoform, Stockholm.

1. Egen oas

Badrummet är numera det enda rummet som vi låser dörren till och där det är legitimt att ha egentid. Vi satsar därför på allt större och lyxigare badrum. Möbler och växter flyttar in, vi ställer badkaret mitt i rummet för att skapa rymd. I extrema fall blir badrummet nästan som en vinterträdgård, allt för att skapa en egen avkopplande oas.

2. Stora skåp

Alla lyxiga hudkrämer, tvålar och hårinpackningar som vi behöver för att njuta, måste förstås visas upp. Badrumsskåpen blir allt större, många har glasdörrar och till med stora vitrinskåp flyttar in i badrummet. Badrummet ska också kännas representativt, ett spalyx att visa upp för vännerna. Varma färger, som koppar och mässing, är högsta trend.

3. Mosaikväggar

I Sverige kommer de populäraste badrumsfärgerna alltid vara svart grått och vitt. Träbadkar är stort på kontinenten, men där är vi svenskar för praktiskt lagda. Däremot ett vintagebadkar på lejontassar – det vågar vi oss på, precis som fler och fler färgglada handdukar. En stor trend är mosaikväggar, gärna med motiv. Jag tycker alla som bygger nytt borde satsa på en liten mosaikdetalj. Själv är jag på gång att skapa en tallbacke av mosaik i mitt hus på landet…

Av Anna Liljeberg Foto Peter Phillips
Scroll to Top