Mixa servisen på nytt sätt!

Konsument

Mixa servisen på nytt sätt!

Hur kan jag matcha min gamla servis på ett modernt sätt?

• 29 januari, 2013

Mixa servisen på nytt sätt!
Uppläggningsfat från Bukowskis Market och Mateus. Glas ”Nobel” från Orrefors blandat med tallrikar från Rörstrand: ”Ostindia”, ”Swedish Grace” och ”Nobel”.

Jag har ärvt en gammal Rörstrandsservis,  ”Ostindia”. Den är ju väldigt fin, men dels saknas några delar, dels tycker jag det kan bli lite väl gammeldags att bara duka med den servisen. Har du några tips på hur jag kan matcha den på ett mer modernt vis?
Mimmi

Det här är mitt favoritproblem – just att få ihop ärvda saker, gåvor och loppisfynd med sin nuvarande smak och inredning. För visst kan du blanda ärvt och nytt! Tricket är att hitta en gemensam nämnare, till exempel färg, så att det inte blir för spretigt. I ditt fall så har vi ju turen att blåmönstrat finns både historiskt och i nutid. Rörstrands ”Swedish Grace” görs i både enfärgat vitt och enfärgat blått, den passar väldigt bra. Låt det skapa  andrum mellan alla mönsterdelar. Fick du några Nobeltallrikar eller glas i studentgåva? Fint, blanda in de delarna med, så länge de är vita eller blå. Ett udda antikt uppläggningsfat (det i collaget från Bukowskis Market) adderar personlighet. Andra nyanser i blått går också bra, som bildens uppläggningsfat i ljusblått.
Och just din ärvda servis ”Ostindia” har precis uppdaterats med bland annat ett nytt modernt mönster, ”Floris”, som passar bra att komplettera de gamla delarna med. Kort sagt – bara att mixa och matcha, men håll dig till en minsta gemensam nämnare.

Av Karin Espinosa Morel
Scroll to Top