Rädda Barnen samarbetar med Missoni

Nyheter

Rädda Barnen samarbetar med Missoni

Inför Rädda Barnens nya höstkollektion har organisationen samarbetat flera stora designernamn. Bland annat har det italienska designföretaget Missoni har tagit fram en färgstark pläd särskilt för Rädda Barnens webbutik.

• 24 oktober, 2012

Rädda Barnen samarbetar med Missoni
Pläd från Missoni för Rädda Barnens höstkollektion. Foto: Rädda Barnen
Rädda Barnen samarbetar med Missoni
Serien Kin från Skultuna, mässingsljusstakar designade av Claesson Koivisto Rune, i Rädda Barnens höstkollektion. Foto: Rädda Barnen
Rädda Barnen samarbetar med Missoni
Sprattelgubben Jumping Freaks av Linn Mork för Rädda Barnens höstkollektion. Foto: Rädda Barnen

Inför höstens kollektion till  Rädda Barnens webbshop – Design för barns rättigheter har organisationen Rädda Barnen samarbetat med både svenska och internationella, namnkunniga företag inom design. Totalt finns 27 nya designprodukter till försäljning.

– I Rädda Barnens webbshop är vi måna om att hitta nya aktuella produkter och designers som sticker ut – vågar gå sin egen väg.  Det är viktigt för oss att designern har en tanke bakom sin produkt men också ett genuint engagemang för utsatta barn. Jag tycker att vi fått till den rätta mixen i höstens kollektion med både klassiska och fantasifulla produkter, säger Victoria Nordansjö, PR-ansvarig Rädda Barnen.

Bland de nya produkterna finns en färgstark pläd från det italienska designföretaget Missoni, läderkorgen Poppy designad av Lisa Hilland för Klong som är tänkt att användas till förvaring av till exempel scarves, smycken, nycklar och andra värdesaker.
Linn Mork har inspirerats av gamla skolplanscher och tagit fram surrealistiska, galna djurkombinationer som man kan klipper ut och sätter ihop till en traditionell sprattelgubbe – sprattelfiguren Jumping freaks. Även  Claesson Koivisto Rune har samarbetat med Rädda Barnen. Designerstudion har formgivitserien Kin från Skultuna, ett set om tre mässingsljusstakar där alla tre har en individuell form.

Andra designföremål är burkarna Babuschka av Monika Förster, fotogenlampa ”Patina” från Klong, glas från Iittala och julstjärna av Pia Wallén.

Av Eva-Lisa Saksi
Scroll to Top