Kasthall öppnar flaggskeppsbutik

Nyheter

Kasthall öppnar flaggskeppsbutik

Mattföretaget Kasthalls nya flaggskeppsbutik med kombinerad butik och showroom fungerar även som scen för kreativt hantverk. Första samarbetet är med modeskaparen Sandra Backlund. Kasthalls nya flaggskeppsbutik i Stockholm city är inte bara en butik, utan även ett showroom och en konstnärlig scen där samarbeten och kreativt hantverk ska visas upp. Butikskonceptet är en förlängning av

• 19 oktober, 2012

Mattföretaget Kasthalls nya flaggskeppsbutik med kombinerad butik och showroom fungerar även som scen för kreativt hantverk. Första samarbetet är med modeskaparen Sandra Backlund.

Kasthalls nya flaggskeppsbutik i Stockholm city är inte bara en butik, utan även ett showroom och en konstnärlig scen där samarbeten och kreativt hantverk ska visas upp. Butikskonceptet är en förlängning av Kasthalls egen fabrik i Kinna i Västra Götaland.
– Detta är en helt ny plattform som vi sedan planerar att ta vidare ut i världen, säger Sonnie Byrling, vd för Kasthall.
Lagom till premiäröppningen visas stickdesignern Sandra Backlunds skapelse Solitaire Knit på scenen, en garnskulptur stickad av samma garn som Kasthallsmattan under den. Solitaire Knit, som kan vara både ett konstverk i hyllan eller en textil utsmyckning för soffan, kommer att finnas till försäljning i butiken. Men den finns bara i 20 exemplar och stickas mot beställning i grått eller svart.

Av Eva-Lisa Saksi
Scroll to Top