Triss i pyssel på Hem & Villa

Inredning

Triss i pyssel på Hem & Villa

På Hem & Villa-mässan hittade vi flera roliga idéer för den som vill mjukstarta som gör-det-självare.

• 12 oktober, 2012

Triss i pyssel på Hem & Villa
Designern Åsa Kax med sin kökshandduk som får nytt liv som flaggspel när den har gjort sitt som handduk.
Triss i pyssel på Hem & Villa
Designa din egen lampa – välj form, färg och motiv – på Designalamp.se.
Triss i pyssel på Hem & Villa
Stans mysigaste cykeltaxi? Pimpad med virkade kuddar, plädar och detaljer. Sania Hedengren och Susanna Zacke vill inspirera till att virka och skapa själv med boken Garnnystan och Tygtrasor.
Triss i pyssel på Hem & Villa
Sania Hedengren och Susanna Zacke virkar i sin monter på Hem & Villa-mässan.

Craft my draft by Åsa Kax

Den som gillar att skapa, men inte riktigt har tiden eller kunskapen, får hjälp med grunden av designern Åsa Kax. Hennes kökshanddukar hos Nordic Design Collective kan självklart användas till just kökshandduk, men när den har gjort sitt som handduk kan man ge den ett nytt liv som kudde eller flaggspel – beroende på motiv – det är bara att följa den tryckta instruktionen. Sedan är det meningen att du tillför något eget, till exempel ett hängband eller en gammal spets, för att göra den mer personlig.

Designa en egen lampa

Hos Designalamp.se skapar du din egen lampskärm. På sajten är det lätt att steg för steg välja form, färg och mönster till skärm och sladd. Vips så har du en lampa som ingen annan har.

Garnnystan & Tygtravar

Duon Sania Hedengren och Susanna Zacke kommer ut med sin tredje inspirationsbok med tips på saker att virka, sticka, sy, dekorera och brodera – ”Garnnystan & Tygtravar”. Enkla skisser att följa steg för steg för nybörjaren och inspiration för den som är mer van att virka och sy.

– Tanken är att det ska vara superenkla beskrivningar som är lätta att läsa och lockar till improvisation och egna varianter, säger Sania Hedengren.

Av Eva-Lisa Saksi
Scroll to Top