Emelie Lindeberg vann Isabellestipendiet 2012

Webb-tv

Emelie Lindeberg vann Isabellestipendiet 2012

Isabellestipendiet på 20 000 kronor gick i år till hantverkaren Emelie Lindeberg på byggfirman Snikk. Motiveringen Emelie Lindeberg, VD och grundare av Snikk Bygg & Entreprenad, är vinnaren av Isabellestipendiet 2012. Isabellestipendiet tilldelas årets mest framstående kvinnliga hantverkare med målen att synliggöra förekomsten av kompetenta kvinnor inom branschen samt att inspirera fler kvinnor över hela

• 11 oktober, 2012

Isabellestipendiet på 20 000 kronor gick i år till hantverkaren Emelie Lindeberg på byggfirman Snikk.

Motiveringen

Vinnaren av Isabellestipendiet 2012 är en driftig, seriös och proffsig yrkeskvinna som har jobbat hårt för att slå sig fram i den mansdominerade hantverkarbranschen. Med stor envishet och en hel del ”jävlar anamma” har hon lyckats underminera många av de fördomar som kvinnor i branschen ofta möter, och sedan 2006 driver hon den egna byggfirman Snikk. Vinnaren lägger stor vikt vid bra service och hög kvalitet, vilket också resulterar i nöjda och återkommande kunder. Hon är inte bara oerhört yrkeskunnig utan jobbar dessutom för att fler kvinnor i branschen ska starta eget och bilda nätverk så att de kan arbeta tillsammans.

Vinnare av Isabellestipendiet 2012 är: Emelie Lindeberg från Snikk.

Emelie Lindeberg, VD och grundare av Snikk Bygg & Entreprenad, är vinnaren av Isabellestipendiet 2012. Isabellestipendiet tilldelas årets mest framstående kvinnliga hantverkare med målen att synliggöra förekomsten av kompetenta kvinnor inom branschen samt att inspirera fler kvinnor över hela landet att i högre grad välja hantverkaryrket.

Emelie siktade på teatervärlden i gymnasiet och arbetade som både receptionist och lunchkock innan hon upptäckte lyckan i att arbeta som hantverkare och bytte yrkesbana. För att komma in i branschen började hon, nästan av en slump, som snickarlärling i en väns företag. Efter ett par år som anställd kände hon sig mogen att ta saker i egna händer och startade därför Snikk Bygg & Entreprenad 2008.

Du kan läsa mer om henne på snikk.se och även läsa hennes blogg ”Snikkbloggen”.

Av Anna-Maria Alsand Foto Gustaf Ehleskog
Scroll to Top