Nystart! Inredarens bästa idéer

Inredning

Nystart! Inredarens bästa idéer

En liten förändring kan göra stor skillnad. Här delar inredaren Louise Sareld med sig av smarta tips från sitt eget hem. Det är detaljerna som gör det.

• 31 augusti, 2012

Om inredaren

Namn: Louise Sareld
Familj: Gift med Josef. Barnen Junior, 11 år, Lilo, 10 år och Sion, 8 år.
Jobbar som: Driver Sareld Living som inredare och Marielunds Skärmmakeri samt jobbar på ett behandlingshem för tjejer.
Huset: Bor i Marielund utanför Uppsala sedan 8 år. Har precis byggt ett nytt murat hus med grå puts om ca 250 kvm på tre plan. Huset drivs med solenergi och eldning.

Nystart! Inredarens bästa idéer
Färgeffekt som överraskar i trappan. Upp till loftvåningen på tredje plan ville vi ha en fast trappa. Den byggdes in som en låda med förvaring under. På grund av utrymmet blev den brant och smal. Detta har vi valt att förstärka genom att måla hela trapphålet matt svart. Effekten blir att det känns som ett svart hål som går upp i taket!
Nystart! Inredarens bästa idéer
Föränderlig tavelvägg i vardagsrummet. Huset har stenväggar och lite högre i tak, 270 cm. För att enkelt kunna förändra tavelväggen valde vi att sätta upp tavellister från vägg till vägg i dubbla rader. Det gör att vi slipper borra, spackla och måla om vi vill byta ut någon tavla. Vi gjorde listerna lite djupare så att det också går att ha en mindre blomvas eller ljusstakar på.
Nystart! Inredarens bästa idéer
Med tre barn och många vänner så är det i hallen det händer! Vi har satt upp så många krokar vi fick plats med på en av väggarna, där hänger kompisar och gäster av sig när de kommer. Med många krokar blir det sällan överfullt och jackor på golvet. Finns det utrymme, fyll det med fler krokar. För oss i familjen har vi platsbyggda garderober av gamla plankor där vi hänger in våra kläder. Även om skolväskor och dagens jacka oftast hamnar på krokarna!
Nystart! Inredarens bästa idéer
I stället för tavlor i köket har jag valt att ha vackert porslin synligt. En Stringhylla fylld med udda vackra tekannor blir en fin och praktisk väggdekoration! Den är placerad på väggen längst bort från spisen så slipper man stänk från matfett. En fin hylla med alla vaser, som ofta kan vara svårt att hitta plats för, är ett annat tips. Det blir fint med och utan blommor i!
Nystart! Inredarens bästa idéer
Inbyggd säng fixar förvaringen. I sovrummen har vi snedtak. För att vinna förvaringsutrymme och yta i barnrummet har vi byggt in sängen. Den är 140 cm djup och förvaringslådorna under har samma djup. Längst in förvaras extra täcken och kuddar och längst ut lego. För att utnyttja hela väggen byggdes en garderob in vid sidan av sängen. Vill man få det extra mysigt och lekfullt så hänger man ett draperi på skena för sängen och vips har man en rolig koja!
Av Louise Sareld Foto Pernilla Hed
Scroll to Top