Härligt häng vid poolen

Trädgård

Härligt häng vid poolen

Lek och vattenplask och poolen, middag med vänner eller vilsamma stunder med en tidning i soffan. Alla möjligheter finns på jätteterrassen i Nacka.

• 14 juni, 2012

Här bor

Namn: Anna-Carin och Henrik med barnen Signe och Doris, 8 år. Till familjen hör också hunden
Tor-Björn och katterna Agnes och Lennart.
Jobbar med: Anna-Carin driver inredningsföretaget Berit Sthlm tillsammans med sin syster. Henrik är ränte- mäklare.
Huset: Ett modulhus från Sävsjö Trähus, byggt 2007. Ligger i Boo Gård, Nacka.

Härligt häng vid poolen
Den mysiga kuddfyllda kojan har prytts med en kulört lampslinga från Clas Ohlson. Liggkoja ”Nirvana”, TGI. Kuddar från Indoori, Berit Sthlm och Myrorna. Filtar, H&M Home och Myrorna. De stora krukorna är plåtkrukor som Anna-Carin målat om.
Härligt häng vid poolen
Som solskydd har Anna-Carin spänt upp ett segel. Papegojorna har barnen målat på semester i Mexiko. Rottingsoffa, Holmgrens. Kuddarna är hemsydda eller köpta från Indiska och Turquise. Filtarna är från Kina, duken från Indien. Plastmatta, Indiska. Ljuslyktor på bordet, Berit Sthlm. Vit vägglykta, Vita Hem.
Härligt häng vid poolen
Poolen, från Folkpool, ligger bara 1,5 m från huset. Turkosa stolar, Ikea. Solstolarna är köpta i och hemfraktade från Spanien.
Härligt häng vid poolen
Den broderade kudden är från Indiska, resten är hemmasydda. Parasoll, Rusta. Soffa med inbyggt bord, köpt i Spanien. Rosa väska, H&M. Plastglas, Rice. Porslinskaraff, Mateus. Hundvalpen Tor-Björn är en finsk lapphund.
Härligt häng vid poolen
Runt det rejäla långbordet finns gott om plats. Mosaiktavlan är Anna-Carins verk. Mönstrade glaslyktor, takkrona, duk och löpare, Berit Sthlm. Porslin, Vita Hem. Sittdynor, Åhléns.
Härligt häng vid poolen
Hängstolen från USA är köpt på nätet. Lykta, Indiska. Blomsterampel, Zetas.

När Anna-Carin och Henrik planerade för sin pool ville de att den skulle ligga i anslutning till huset. Dels för att man skulle slippa springa över gräsmattan för att hoppa i vattnet och dra in en massa gräs och smuts i huset, och dels för att det är behagligt att kunna sitta inne i vardagsrummet och titta ut över vattnet.
– Det ger en härlig känsla även inomhus. Nästan som att vara utomlands, säger Anna-Carin och tipsar om att lägga ner mycket tankemöda på placeringen av poolen. Det är många hänsyn att ta, var solen kommer ifrån, insyn och inte minst hur tomten ser ut.

Paret kontaktade en pooltillverkare och bestämde sig för en 4×8 meter stor modell. Sedan tillkom olika tillval såsom trappa, extra belysning och annat.
– Det visade sig att bästa placeringen var 1,5 meter från huset.
Hela familjen uppskattar nytillskottet. Tvillingarna Signe och Doris badar nästan dagligen under sommarhalvåret och kompisarna är gärna med. Henrik tycker att poolen ger mycket livskvalitet. Han är väldigt nöjd med att han lade ner lite extra tid och pengar på att installera högtalare utomhus och extra belysning i form av spotlighter.

För Anna-Carin är det helheten som är det bästa, att de olika delarna hänger ihop så fint, både ute och inne.
– Vi var  tvungna att bygga ut trädäcket ganska mycket runt poolen. Vi fick fylla ut med olika sitt- och liggrupper för att göra det mer ombonat. Sittkojan hittade jag på nätet och var bara tvungen att ha, fast den var alldeles för dyr. Sedan har jag pimpat den ytterligare med kuddar, filtar och dansbanebelysningen. Den lyser så fint på kvällen. 

Av Anna Jonassen Foto Peter Phillips
Scroll to Top