Ernst Kirchsteigers bästa tips på hur du får en mysig uteplats

Inredning

Ernst Kirchsteigers bästa tips på hur du får en mysig uteplats

Ernst Kirchsteiger vet precis hur man skapar den perfekta uteplatsen. Här är tre av hans bästa tips.[i] Av Anna Liljeberg Foto: Karin Foberg[/i]

• 31 maj, 2012

Om

Namn: Ernst Kirchsteiger

Familj: Ulla och sönerna Sebastian och Ludvig.

Bor: I 1700-talshus utanför Örebro.

Aktuell: Med en egen kollektion utemöbler, Ernst, och programledare för ”Sommar med Ernst”. 

1. Tänk på läget
Jag satsar på att få kvällssol! Då kan det trevliga fikat kanske övergå i ett glas vin lite senare, medan man njuter av solen. Jag älskar också stenlagda uteplatser, jag tycker sten är vackrare än trä. En pergola som tak är alltid härligt.

Ernst Kirchsteigers bästa tips på hur du får en mysig uteplats
”Drömmen är tre olika uteplatser”, säger Ernst Kirchsteiger. En för frukost, en för middag och en som man vandrar iväg till i trädgården.

2. Satsa på växtlighet
Blommor är inte lika intressant för mig längre, jag omger mig helst med bladväxter. Krukor med kryddväxter, eller varför inte en rabarberplanta, det kan bli oerhört vackert och exotiskt på altanen. Men inget småduttande, utan stora krukor som tål att torka ut. Låt klassisk humle, blandad med guldhumle, växa på pergolan.  Det går snabbt och är otroligt fint.

3. Syrerika möbler
Övermöblera inte, utan tänk lätta, transparenta möbler med  luftighet. Det skapar rymd. Enkla, rena former anpassar sig också bäst till husets stil. En uteplats ska vara oöm, det får inte vara ett vardagsrum som flyttar ut. Här ska barn och hundar också kunna njuta.

Scroll to Top