Tre formgivare hälsar välkommen hem

Nyheter

Tre formgivare hälsar välkommen hem

Bruksföremål med eftertanke från 3 formgivare.

• 20 januari, 2012

Tre formgivare hälsar välkommen hem
Emma Sjödin som driver Konstig design, Karolina Furtenbach Ström som driver Frau Furtenbach och Erika Tubbin.
Tre formgivare hälsar välkommen hem
Emma Sjödins kreationer på disktrasa och bricka. Copyright: Emma Sjödin. Design Geranium.
Tre formgivare hälsar välkommen hem
Karolina Furtenbach Ströms pitemåls-design. Foto: Karolina Furtenbach.
Tre formgivare hälsar välkommen hem
Kollektionen ”From Sweden with love” av Erika Tubbin.

De bor i Stockholm, Norrköping och Tranås men under Formex-mässan bor de tre formgivarna tillsammans. I varje fall delar de monter.

– Vi har pratat om att samarbeta och nu passade det bra, berättar Erika Tubbin i montern. Vi tyckte namnet ”Välkommen hem” var ett bra namn eftersom vi alla tre jobbar med design av vardagsföremål på olika sätt.

Erika har trassliga silvertrådar som bas i sin formgivning, i serien ”From Sweden with love” finns disktrasor, lampor och kläder.

– Själva kollektionen kom i höstas och nu fylls den på med produkter och mönster tagna ur vädersnack och midsommar. Pluss några smyckeskollektioner med trassliga trådar som bas, berättar Erika.

Karolina Furtenbach Ström har pitemålet som grund för sin kollektion och gör brickor, vykort och disktrasor – samtliga med tryck på pitemål.

– Språk och dialekter är en viktig del av vårt ursprung och skapar samhörighet. Pitemålet är en del av min uppväxt och jag vill ge alla möjlighet att ha pitemålet i sitt dagliga liv, berättar hon.

Färgerna i kollektionen går i vitt, gult och svart.

Den tredje formgivaren i ”Välkommen hem”-montern, Emma Sjödin, försöker få ihop konst och design och göra kombinationen till användbar vardag. Teckning och akvarell är grundteknikerna och hon kombinerar det med grafisk illustration för att för att skapa kontraster.

– Detaljerade växter och insekter ger mig inspiration och sedan skapar jag kuddfodral, kökshanddukar och brickor, till exempel, berättar Emma Sjödin.

Av Joel Linderoth Foto Joel Linderoth
Scroll to Top