Rena rama cirkusen med många färger

Inredning

Rena rama cirkusen med många färger

Inred med cirkus-känsla. Passa på att leka och ha roligt, tycker inredaren Lotta Hogrell. Låt hennes hem inspirera till ett riktigt cirkushem!

• 19 december, 2011

Rena rama cirkusen med många färger
För två år sedan var Lottas jultema orientaliskt. I år är det cirkus som gäller.

Glaskupa fylld med glaskulor för en säker jonglör. Odlingskupa, från Härliga Hem. Kulor, Ikea.

Rena rama cirkusen med många färger
Färggranna paket av boxar, sidenband, bokmärken, glitter och kulor. Guldgirlangerna på det svarta paketet är stickers från bokhandeln. Boxar, från Biltema. Pennvässare i form av cirkuskarusell, Normann Copenhagen.

Pralinerna har förvandlats till nejlikor, rosor och gröna kvistar. Chokladaskens insida är täckt med en plastpåse och sedan försedd med 2 cm tjock våt oasis. Blommorna, med korta nysnittade stjälkar, sticks ner tätt i asken.

Lotta Hogrell och hennes familj har som tradition att hitta på olika teman för varje jul. 
– Ett år var det att få vardagsrummet att kännas som en basar i Marrakech med kamelsitsar, doftande blommor och kryddade teer. Ett annat år hade vi en ”vit jul”, med paket och julpynt i sobert vitt. En jul fick temat natur, då hade vi brunt omslagspapper, kottar i granen och ekologisk mat, berättar Lotta.

I år var det läge för en riktigt färgsprakande jul med cirkustema.
– Julen kan ju vara både rolig, rörig och lite cirkus-aktig så vi bestämde oss för att ha kul och leka!

Färggranna ljusslingor, harlekinmönster, djurhuvuden, porslinsakrobater i granen och en Aladdinask med framtrollade blompraliner dukas fram till julaftonens kvällsföreställning.
– Det handlar inte om att köpa så mycket nytt, säger Lotta. Det roliga är att hitta ett tema och använda de julsaker man redan har på ett annat sätt!

 

Rena rama cirkusen med många färger

Den gamla soffan har klätts om med tyg från Åhléns. Soffbord, Indiska. Matta av kohud, röda sammetsgardiner och vit fåtölj, Ikea. Rutig kudde, Spira. Ljusstakar, David Design.

Vit hurts, Kartell. Lampa ”Panthella”, Louis Poulsen. Ljusslinga, Hornbach. Silvergran, Rusta. Ljuskronan och metallstolen är privata fynd.

Rena rama cirkusen med många färger

Sängbordet är en trumma, köpt på loppis. Tapeten ger en 3D-illusion av korrugerad plåt. Tapet ”Ponti”, från Osborne & Little. Den franska urnan är en gåva. Golvlampa, Ikea. Sänggaveln är pyntad med en ljusslinga, från Lagerhaus.

Påslakan och kudde, Åhléns. Örngott med tofsar, Zara Home. Kudde med ansikte är sydd av tyg från Myrorna. Zebraskinnet från Spanien. Den antika mattan är en gåva.

Rena rama cirkusen med många färger

En cirkusvagn med tilltugg inför kvällens föreställning. Rullvagnen är köpt på loppis. Almanacka, Lagerhaus. Assietter, Tiger. Glasskål, Iittala. Fruktskål, Gustavsberg.

Rena rama cirkusen med många färger

Julstjärnor och enar står på parad i tekoppar på detta annorlunda blombord. Trädgårdsskulpturen har fått flytta in och är dekorerad med glitter och band. Tekoppar, Ikea. Industrilampan är köpt på en antikmässa. Spegeln är ett ommålat loppisfynd.

Av Lotta Hogrell Foto Peter Carlsson
Scroll to Top