Bloggfavorit: Chez Larsson

Konsument

Bloggfavorit: Chez Larsson

Benita Larsson beskriver sig själv som extremt ordningssam men samtidigt någon som inte är rädd för att bli skitig om händerna. Det speglas onekligen i hennes blogg Chez Larsson där tips på hur man organiserar kökslådorna blandas med hur man målar betonggolv.

• 28 november, 2011

Bloggfavorit: Chez Larsson

Bloggfavorit: Chez Larsson

Namn: Benita Larsson.        

Yrke: Tidigare inredare och butikskommunikatör men jobbar numera med sociala medier på ett kedjeföretag.

Bor: Sedan ganska nyligen i ett radhus från 50-talet i en Stockholmsförort.

Fritidsintresse: Allt som har med egna hemmet att göra, inredning, pyssel, trädgård, snickeri, sömnad, renovering. Ja, allt utom matlagning och fönsterputsning då.

Driver: www.chezlarsson.com.

Benitas 3 favoritbloggar:

Jag läser en hel del bloggar men här är tre av mina många favoriter:

  • Young House Love som jag ju även nämner ovan. Det är kul och inspirerande att läsa om andra som också är mitt uppe i en husrenovering. Och så är de jättetrevliga!
  • Sweet Spicy StingsMin väninna Annes blogg. Jag är inte bara partisk, jag är road också! Anne kåserar om allt mellan himmel och jord och jag skrattar så jag hickar. Uppdateras inte jätteregelbundet men jag rekommenderar varmt arkivet!
  • En Bulle ur UgnenAnn-Louise är en fantastisk fotograf. Hennes bilder är vackra, humoristiska och inspirerande och bloggen är otroligt snygg.Ögongodis!

Bloggfavorit: Chez Larsson
Bloggfavorit: Chez Larsson
Bloggfavorit: Chez Larsson
Bloggfavorit: Chez Larsson
Bloggfavorit: Chez Larsson

När började du blogga och varför?

Jag började blogga för tre och ett halvt år sen, i maj 2008, efter att mina bilder på Flickr (en photo community på nätet) blivit lånade av olika storbloggare i USA och flera av dem tyckte jag skulle börja blogga själv i stället för att bara gästspela på andras bloggar. Jag höll emot ganska länge och tyckte inte jag hade tid men sen tänkte jag att jag testar i alla fall. The rest is history, den 18 november firade jag 1000 inlägg på bloggen. 

Vad driver dig till att blogga?

 Bloggmediet är så direkt. Man skriver och publicerar och får omedelbar respons. Jag hade ju gjort allt det jag skriver om på bloggen även utan blogg men det är kul att dela med sig! 

Vilka vill du ska läsa din blogg och vad vill du att de ska känna när de läser?

 Alla är välkomna såklart! Jag hoppas de känner sig inspirerade till att ta tag i olika projekt i sina egna hem. Antingen stora som att måla om hela huset eller små som att städa en låda. Jag blir väldigt glad när jag får höra att många startar sin dag med mig och en kopp kaffe och när de berättar att jag fått dem att ta tag i saker därhemma då är jag nöjd!

Får du mycket respons?

Väldigt mycket. Jag är jätteglad för alla kommentarer och mail och svarar på alla frågor jag får. Ganska tidskrävande men jag har valt att hålla dialog i kommentarerna istället för att släppa taget om inlägget när det är publicerat.

Har du någon bloggförebild?

Ingen direkt förebild och jag tycker väl att jag gör min grej men det finns ju en hel del amerikanska bloggar med liknade upplägg där det renoveras, organiseras och pysslas. Sherry och John från Young House Love är ett bra exempel. Vi startade våra bloggar ungefär samtidigt, upptäckte varandra lite längre fram och bloggarna har vissa likheter, framför allt att vi gör-det-själv och kommunicerar mycket med våra läsare. Sen är det förstås en massa som skiljer oss åt, t ex så de har otroligt mycket mer trafik än jag och lyckas försörja sin familj på sitt bloggande och kringaktiviteter medan min blogg är på hobbynivå men jag tycker de är väldigt inspirerande.

Var hittar du din inspiration till blogginläggen?

Jag hör till bloggarna som inte använder pressmaterial utan allt innehåll i bloggen är mitt eget så det jag för stunden gör hemma är det som hamnar i bloggen. Allt från att måla betonggolv, sy draperier och snickra en tv-bänk till att organisera lådor och skåp, baka, pyssla och leta efter min rymmare till katt.

Vad ska du blogga närmast om?

Nu blir det nog lite jul framöver och sen fortsätter jag att blogga om renoveringen av huset och i vår om den lilla radhusträdgården som då får sig en rejäl omgång.

Du beskriver dig själv som extremt ordningsam, är det något som smittat av sig till din son?

Haha, I wish! Det är inte så att han är superslarvig men sängen bäddas inte så jätteofta (läs aldrig) och det ligger både ett och annat på golvet i det rummet om man säger så.

 

Besök bloggen Chez Larsson!

Text Tiger Hellström Foto Benita Larsson
Scroll to Top