Ett rum – tre stilar

Inredning

Ett rum – tre stilar

Med ny färg och en blandning av återbruk och enkelhet, lyx och kvalitet plus en gnutta fantasi förvandlades samma rum till tre helt olika.

• 24 maj, 2011

Ett rum – tre stilar
Återbruk & kvalitet

Släpp loss kreativiteten och sätt upp återanvända pallkragar med personligt pynt på väggen. Fullborda med basmöbler av hög kvalitet.

Taklampa, soffbord och matta Ikea. Soffa från Kartell. Kuddar och kelimmatta i soffan, från Hay. Länstolen ”Cirkelstol” med rygg av flagglinor och hjul på bakbenen är formgiven av Hans J Wegner 1986, PP Møbler.

Ett rum – tre stilar
Pallkragarna får stadga genom att konsoler fästs i hörnen.
Ett rum – tre stilar
Pallkragarna får stadga genom att konsoler fästs i hörnen.
Ett rum – tre stilar
Enkelt & kreativt

Här handlar det om “low living” med möbler bara några centimeter över golvet. Enkelhet är målet och förvaring i svartmålade kartonger, en grå vägg och en lastpall som soffbord är medlen. Stämningen är nästan meditativ.

Vanliga papp-kartonger har målats med svart tavelfärg och staplats mot väggen. Innehållet skriver man på med krita. En lastpall, så kallad Europapall fungerar som soffbord, finns hos emballagefirmor, sök på nätet.

Runda magnettavlor, från Ikea. Soffa ”Beddo” i ek med klädsel i grå ull, från Christina Liljenberg. Kelimmatta från Hay. Orange kuddar från Kartell. Taklampa från Normann Copenhagen. Pläd privat. På bordet svarta vaser från Normann Copenhagen. Ägg i fil de fer, trådarbete, från House Doctor.

Ett rum – tre stilar
Sticka eller virka fyrkanter av restgarner. Sy ihop dem och lägg över en treetexskiva. Fäst på baksidan med häftpistol.
Ett rum – tre stilar
Flexibelt & färgstarkt

Vi blandar varma och kalla färger och väljer möbler med personlighet, supermoderna såväl som antika. Smyger in några retrodetaljer och en lampskärm av pärlor och garn som man gör själv.

Den flexibla ”soffan” består av fyra moduler, klädda med antika indiska sarier, från Hay. Den runda tygtavlan över soffan är klädd med en retroduk och den över länstolen med tyg ”Elisabet” från Ikea. Tyget fästes med häftklammer mot en masonitplatta.

Soffbord “Offcut Bench”, matta “Massimo” och länstol “Valdemar”, från Normann Copenhagen. Ljusstake/vas och stativ till taklampan från House Doctor. Soffkuddar och “svamp” på bordet, från Hay.

Ett rum – tre stilar
Sätt upp foton, vykort, tidningsurklipp med mera i plastfickor för adressering med självhäftande baksida. Bara att trycka fast på väggen.
Text Shanti Broeng Bildarr Hanne Vind Foto Lisbeth Hjort
Scroll to Top