Shabby chic på nätet

Inredning

Shabby chic på nätet

Möbler och prylar i slitet romantisk stil är mångas favorit. Och många shabby chic-butiker finns på nätet.

• 11 maj, 2009

Så känner du igen shabby chic-stilen:

>> Vitmålade trämöbler i äldre stil, ofta med avskavt sliten yta.
>> Ljusstakar i fattigmanssilver.
>> Trådslöjd.
>> Plåt- och zinkburkar.
>> Rostade järnföremål.
>> Målade texter i snirklig stil.
>> Gamla flaskor, gärna i brunt glas.

Shabby chic på nätet
Det finns gott om närbutiker som säljer Shabby chic-inredning.

Fransmännen får ursäkta, men ingen överträffar våra danska grannar när det gäller shabby chic. En titt i deras inredningstidningar avslöjar mängder av vita hem med precis den rätta mixen av gammalt och nytt och därför kommer många av de vita möbler och "antika" inredningsprylar som säljs i Sverige från danska producenter. Det charmiga med shabby chic är ändå att man inte alls behöver köpa nytt; gamla möbler och uppfräschade loppisfynd passar fint in i mixen. Även den med tummen mitt i handen kommer långt med en burk vit färg!

Upptäck shabby chic på nätet
Butiker med möbler och inredning i lantstil finns över hela landet, men man behöver inte lämna soffan därhemma för att handla eller lära sig mer om shabby chic. Det mesta går att hitta på webben. Här är några favoriter:

 

Bloominghome Sundsvall www.bloominghome.se
Har mycket bokstäver; stora i trä och metall att inreda med, eller schabloner för dig som vill måla själv. Tavelramar och prylar i antikstil, det mesta nytillverkat.

 

Broarne Sätra Brunn www.broarne.se
Blandar shabby chic och retrostil på prylar och tyger. Stort urval av äldre textilier, gamla band och knappar men också franska trådkorgar och fattigmanssilver.

 

Casa Linné Göteborg www.pbhome.nu
Nytillverkade vita (och svarta!) möbler efter gammal modell, glas, gjutjärn, porslin, kuddar – här hittar man det mesta inom shabby chic.

 

Country by mail Örnsköldsvik www.countrybymail.se
Tonvikt på saker gjorda för hand: Unika lapptäcken, handtryckta tyger och kuddar av gamla franska mjölsäckar, men också välgjorda inredningsdetaljer.

 

Country Style Falkenberg www.countrystyle.se
Blommiga och pastelliga inredningsdetaljer med naivt romantisk brittisk touche från danska och engelska producenter.

 

Fridas gård Trelleborg www.fridasgard.se
Stort utbud av möbler och prylar i lantstil. Många fina småsaker att dekorera med. Hämtar en stor del av sina produkter från Danmark.

Himlarum Trosa www.himlarum.se
Dekormålaren Ann-Helen Lehmann har egen butik och verkstad. På sin blogg berättar hon om pågående möbelprojekt. "Före-" och "efter"-bilder att förtjusas åt.

 

Hjärterum Borås www.hjarterum.net
Stor butik med nyproducerade möbler och inredning i fransk lantstil. Vitt i vitt, zink och silver dominerar. Saknar webbshop.

 

Knut & Svea Stockholm www.knutosvea.blogspot.com
Per Larsson som driver inredningsgalleriet Knut & Svea bloggar om vackra föremål, shabby chic och om hur han renoverar gamla möbler. Saknar webbshop.

 

Landtlif i Röaby Bräkne Hoby www.landtlif.se
Gammalt och nytt i lantlig stil blandas på gårdsbutiken i Blekinge. Mycket nyproduktion från Danmark, men också unika antikfynd.

 

Madame Petité Stockholm www.madamepetite.se
Antikt för hem och trädgård blandas med nyproducerat i fransk lantlig stil. Renoverar och målar om möbler, säljer också nytt.

Vita rummet Karlskoga www.vitarummet.se
Stor möbelbutik med enormt utbud av nyproducerade möbler i vit lantstil, och inredningsdetaljer som hör till. Saknar webbshop.

Här kan du ta del av Carolas hus i Arlöv, där blandas gammalt med nytt i en skön, vitmålad mix.

 

Av Maria Blom
Scroll to Top