Foto: Therése A. Svensson

Inredning

6 drömmiga sommarrum – stylingtips

Spröjsade fönster, blommor, rotting, ljusa färger, naturmaterial... Listan över komponenterna för drömmiga sommarrum är lång. Här är fem av våra favoritrum just nu, lantliga idyller och somrig känsla.

• 1 januari, 1970

6 drömmiga sommarrum - stylingtips
Foto: Karin Johansson

Glasveranda

En mysig glasveranda för lång samtal, inred med vintagemöbler som det halvmånerunda bordet i grågrönt som blombord. En gammal fågelbur med asiatiska förtoner pryder taket. Trasmatta på golvet och blandade material.

6 drömmiga sommarrum - stylingtips
Foto: Karin Johansson

Glasveranda

Rena linjer och färgkoordinerat. Vita rottingfåtöljer matchar den vita soffan, i övrigt finns en accentfärg, i detta fall grått. Häng plädar över stolsryggarna för ökad mysfaktor och satsa på många kuddar i soffan. 

6 drömmiga sommarrum - stylingtips
Foto: Madeleine Pettersson

Avskalt sommarsovrum

En gammal järnsäng med snirkliga former och bryter i färg mot rummets övriga vita textilier och väggfärg. Ställ ett gammalt träbord framför fönstret och lägg på en virkad linneduk. Vad kan mer andas sommarrum än ett fönster på glänt och gamla växttryck på väggen?

6 drömmiga sommarrum - stylingtips
Foto: Cecilia Möller

Blomrum

Kungen av mönster, William Morris, står för tapeten Honeysuckle som är en klassisk sommartapet som även fungerar på mörkare årstider. Sätt upp halmhattar på väggen för semesterkänsla och ställ ned en stor växt i en rottingkorg. Addera ett vitt eller ljus fårskinn.

 

6 drömmiga sommarrum - stylingtips
Foto: Pernille och Jens With

Rustikt torparkök

Här har man tagit fram de timrade väggarna och fäst vitmålad pärlspont 2/3 upp på väggen. Detta gör att man får värmen och patinan från timmerväggarna men ändå skapar ett ljust rum med hjälp av den ljusa panelen.  

Ett draperi som täcker förvaringen under arbetsbänken ger lantlig känsla och textilen ger rummet en mjukhet. Moderna rottingstolar får ge en bekväm inramning runt det gamla vintage bordet. 

6 drömmiga sommarrum - stylingtips
Foto: Therése A. Svensson

Växthus

Vackert växthus inrett med sittplats och en dagbädd. En dagbädd kan köpas på de stora möblevaruhusen eller så kan man tillverka en dagbädd av en gammal järnsäng. Massvis av kuddar med mönster i blocktryck skapar en bohochic känsla.

Scroll to Top